Sursa imagine: trm.md

Doi preoți din Chișinău s-au ales cu procese penale

Ofiţerii din cadrul Direcţiei de Poliţiei Chişinău au monitorizat duminică 121 de biserici din cele 132 de lăcaşuri de cult de diferite confesiuni din Chişinău, relatează Radio Moldova.

Potrivit lui Alexei Grosu, şeful-adjunct al Poliţiei capitalei, s-a stabilit că 76 din cele 121 de biserici şi-au sistat activitate şi au activat doar 45 de biserici, dintre care 27 aveau porţile închise şi în interior se aflau doar preoţii care oficiau slujba fără enoriaşi, iar în altele 18 biserici slujba era oficiată în curtea lăcaşului în prezenţa unui număr de enoriaşi de la unu la cinci şi care respectau distanţa socială.
 
Poliţiştii au întocmit două procese verbale pe numele a doi preoţi din sectoarele Ciocana şi Centru, care nu s-au conformat deciziei autorităţilor. Pentru nerespectarea prevederilor Hotărârilor Comisiei naţionale extraordinare de sănătate publică şi raionale extraordinare de sănătate publică, preoţii care au oficiat slujbe urmează să fie sancţionaţi cu amenzi în mărime de 22.500 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de prevenire şi combatere a bolilor epidemice care pun în pericol sănătatea publică.
Autor: trm.md
30.03.2020 Actual
648
0

Comentarii 0