Sursa imagine: news.ro

Un fost ministru francez a murit din cauza coronavirusului

Patrick Devedjian, fost ministru şi figură a dreptei franceze, a murit în noaptea de sâmbătă spre duminică din cauza coronavirusului, a anunţat serviciul său de presă pentru AFP.

Este vorba despre primul deces al unui responsabil politic francez de acest nivel din cauza epidemiei. 
 
Diagnosticat pozitiv cu Covid-19, Patrick Devedjian, 75 de ani, care a prezidat consiliul departamental din Hauts-de-Seine, în regiunea pariziană, era sub observaţie miercuri, într-un spital al departamentului. 
 
Joi, el a scris pe Twitter că este "afectat de epidemie", "obosit, dar stabil". 
 
Fiu de refugiat armean, sosit în Franţa în 1919, era avocat de profesie, căsătorit şi tată a patru copii. Anticomunist declarat, el a simpatizat cu extrema dreaptă în tinereţe, înainte de a se alătura dreptei şi de a deveni un apropiat al fostului şef de stat Nicolas Sarkozy. 
 
Decesul său stârneşte numeroase reacţii în lumea politică franceză, unde i-au omagiat personalitatea acestui fost ministru în cabinetele lui Jacques Chirac şi Nicolas Sarkozy. El conducea departamentul Hauts-de-Seine din 2007, când l-a înlocuit pe Nicolas Sarkozy.
 
Mândru de originile sale armene, Patrick Devedjian nu a încetat să se lupte pentru recunoaşterea genocidului şi a dezvoltării Armeniei. 
Autor: News.ro
30.03.2020 Actual
565
0

Comentarii 0