Sursa imagine: ipn.md

13 pacienți cu COVID-19 în stare gravă

13 pacienți cu COVID-19 sunt în stare gravă, fiind internați la Spitalul Clinic Republican. Starea celorlalți pacienți, internați în instituțiile strategice, este medie sau satisfăcătoare. Datele au fost prezentate într-un briefing de presă de ministra sănătății, muncii și protecției sociale, Viorica Dumbrăveanu, transmite IPN.

Potrivit ministrei, din totalul de 231 cazuri de infecție cu COVID-19, 58 sunt cazuri de import și 173 cu transmitere locală. Cele mai multe cazuri de transmitere locală s-au înregistrat în Chișinău (93), Hâncești (23) și Soroca (23).
 
În regiunea transnistreană au fost înregistrate zece cazuri. Pacienții se tratează în instituțiile medico-sanitare de acolo, dar și din partea dreaptă a Nistrului.
 
Viorica Dumbrăveanu a menționat că deja primesc pacienți suspecți de COVID-19, Spitalul din municipiul Bălți și Spitalul Raional Căușeni.
 
Din cele 231 de cazuri de infecție cu COVID-19 înregistrate în Republica Moldova, 11 persoane s-au tratat și altele două au decedat.
 
La nivel mondial COVID-19 a provocat 30,8 mii decese. Cea mai complicată situație este în Italia, unde s-au înregistrat peste zece mii de decese. Numărul deceselor în Spania ajunge la șase mii de persoane, iar China, țara de unde a pornit maladia, numără 3,3 mii de morți.
Autor: IPN
29.03.2020 Actual
694
0

Comentarii 0