Sursa imagine: shutterstock.com

Cum poți combate în mod natural astenia de primăvară?

Dacă în această perioadă din an te simți mai obosită decât de obicei, ai dureri de cap puternice, iar nivelul tău de energie este foarte scăzut, nu trebuie să îți faci griji și să pui toate aceste stări pe seama unei afecțiuni grave. În cele mai multe dintre cazuri, acestea sunt simptomele asteniei de primăvară.

Trecerea de la un anotimp la altul poate fi suportată mai greu de organism, acesta având nevoie de o anumită perioadă de timp pentru a se obișnui cu aceste schimbări. Astenia de primăvară îți poate da peste cap programul obișnuit și pentru a face față acestei perioade dificile, există câteva metode naturale pe care le poți folosi pentru a-ți energiza organismul.

Cum poți combate în mod natural astenia de primavara?

Dacă te confrunți cu astenia de primăvară, cea mai simplă metodă prin care poți scăpa de stările de rău este să introduci în alimentație câteva alimente care îți vor da energie.

1. Semințele de dovleac
Lipsa magneziului din corp te poate face să te simți fără vlagă și obosită. Dacă vrei să îi oferi organismului tău o sursă naturală de magneziu, poți introduce în dieta ta semințele de dovleac. Acestea sunt foarte sănătoase și îți oferă energie pentru întreaga zi.

2. Nuci
Nucile sunt o sursă importantă de Omega 3 și te ajută să lupți împotriva oboselii și depresiei.

3. Ciocolata neagră
Nu îmbunătățește doar memoria, ci poate combate oboseala cronică, oferind organismului o stare de bine și crescând nivelul de energie.

4. Pepene roșu
Stările de oboseală pot să apară și în momentul în care organismul este deshidratat. Astfel, dacă apa plată nu îți este chiar cea mai bună prietenă, îți poți hidrata organismul consumând alimente care conțin un procent mare de apă. Pepenele roșu conține postasiu, fier, vitamina C și îți hidratează organismul.

Pe lângă alimentație, asigură-te că faci mișcare și te odihnești suficient. În timpul activităților fizice, sângele este pus în mișcare, iar tu te vei simți mult mai bine.

Autor: avantaje.ro
28.03.2020 Caleidoscop
1780
0

Comentarii 0