Sursa imagine: moldpres.md

Vreme frumoasă la sfârșitul săptămânii în R. Moldova

Temperaturi generoase până la 20 de grade Celsius, vreme însorită, fără precipitaţii, prognozează meteorologii în acest sfârşit de săptămână, transmite MOLDPRES.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), sâmbătă şi duminică, pe întreg teritoriul ţării se aşteaptă ziua între 14-19 grade Celsius. Valorile termice nocturne vor oscila între 2-7 grade.
 
Situaţia se va schimba la începutul săptămânii următoare, când vremea se va răci, iar noaptea se vor înregistra îngheţuri până la 5 grade sub zero. De asemenea, începând de luni, 30 martie, în unele zone ale ţării, mai ales în regiunile de nord şi centru, sunt posibile ploi.
 
Până la sfârşitul lunii martie rămâne în vigoare şi Codul Galben de secetă hidrologică. Conform hidrologilor, în legătură cu temperaturile ridicate și lipsa precipitațiilor esențiale, în bazinul râului Prut, în aval de lacul de acumulare Costești-Stânca, și râurile mici din centrul și sudul țării se atestă secetă hidrologică.
 
În context, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului a solicitat populaţiei şi, mai ales, agenţilor economici să consume raţional resursele de apă.
 
În pofida faptului că în weekend se aşteaptă vreme frumoasă, SHS avertizează populaţia să respecte indicaţiile autorităţilor şi dispoziţiile Comisie Naţionale pentru Situaţii Excepţionale, emise pentru prevenirea şi combaterea coronavirusului de tip nou COVID-19, să stea acasă, să evite locurile publice şi să nu părăsească domiciliul fără motive plauzibile sau de strictă necesitate.
Autor: Moldpres
27.03.2020 Actual
775
0

Comentarii 0