Sursa imagine: infotag.md

Spitalele din Bălți și Comrat, pregătire pentru a primi pacienți cu COVID-19

Spitalele din Bălţi şi Comrat sunt pregătite pentru a primi pacienţi cu COVID-19, precum şi persoane care au simptome de coronavirus. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta a comunicat joi dimineaţa, la un briefing, ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

Ea a dat asigurări că ambele spitale sunt bine pregătite, personalul medical a fost instruit special în acest sens şi, în ajun, aceste instituţii medicale au primit mijloace de protecţie individuală împotriva infectării.
 
„Persoanele bolnave sau suspecte a fi bolnave din localitățile din apropiere vor fi trimise acolo. Fiecare spital va primi bolnavi din anumite raioane, însă în cazuri grave, pacienții vor fi aduşi la Spitalul Clinic Republican. Femeile însărcinate și copiii vor fi, de asemenea, aduşi la Chișinău, așa cum se face acum”, a spus ministrul.
 
Potrivit ei, decizia de a deschide spitale regionale pentru pacienții cu COVID-19 a fost luată după consultarea cu specialiști, precum și după primirea recomandărilor relevante din partea Organizației Mondiale a Sănătății, care spune că trebuie evitată transportarea pacienților și redusă povara instituțiilor medicale.
 
Dumbrăveanu a mai spus că, din cauza iresponsabilității unor cetățeni care nu respectă regimul prescris de autoizolare, situația cu coronavirusul pe teritoriul republicii a început să se agraveze.
 
Ea a menționat că din 149 de pacienți cu diagnosticul confirmat, 49 de persoane s-au infectat în străinătate, în țări precum Italia, Franța, Marea Britanie, Elveția, Ucraina, Rusia, România, Cehia și Germania. Iar 100 de persoane s-au infectate în Moldova, în special la Chișinău, Hîncești, Soroca, Ștefan Vodă, Căușeni, Ialoveni, Anenii Noi, Sîngerei, Cantemir, Rîșcani, Strășeni. De asemenea, au fost confirmate șase cazuri de coronavirus în Transnistria.
Autor: Infotag
26.03.2020 Actual
2098
0

Comentarii 0