Sursa imagine: orhei.md

Fundația Miron Șor donează 1 mil. de lei Consiliului Raional Orhei în lupta cu noul Coronavirus

Donație importantă raionului și municipiului Orhei din partea Fundației de caritate „Miron Șor”. Fundația a anunțat despre decizia sa de a dona Consiliului Raional Orhei suma de un milion de lei.

Banii vor fi utilizați pentru măsurile ce țin de diminuarea efectelor pandemiei de Coronavirus pe teritoriul raionului și municipiului Orhei.
 
Din sursele alocate de Fundația „Miron Șor” vor fi achiziționate echipamente de protecție a personalului medical, echipamente de tratare a Covid-19. La fel, din banii oferiți vor fi susținute și alte măsuri în lupta și prevenirea răspândirii virusului.
 
Fundația consideră că donația va spori gradul de siguranță a cetățenilor în perioada pandemiei de Coronavirus.
 
În alt context, astăzi, liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor a anunțat pe pagina sa de Facebook că la Orhei, oraș condus de echipa sa, au fost identificate posibilități de a le oferi lucrătorilor medicali adaosuri salariale în această perioadă.
 
Este de remarcat că Orhei a fost primul raion și oraș din Republica Moldova în care autoritățile locale au dispus efectuarea dezinfecțiilor spațiilor publice. De asemenea, este prima localitate din țară în care, la intrările în orașul Orhei, au fost amenajate patru filtre și covoare de dezinfecție. Toate mijloacele de transport care intră în localitate sunt tratate cu dezinfectanți, iar cetățenii sunt informați despre măsurile de prevenire a răspândirii noului Coronavirus.

Autor: orhei.md
23.03.2020 Actual
468
0

Comentarii 0