Sursa imagine: health.harvard.edu

Poliția de Frontieră despre măsurile întreprinse la frontieră în contextul de protecție și de prevenire a Coronavirusului

În legătură cu solicitările și informațiile apărute în mijloacele de informare în masă privind măsurile de prevenție a coronavirus de tip nou (COVID-19) întreprinse în punctele de trecere a frontierei, Poliția de Frontieră precizează:
 
Poliția de Frontieră, fiind prim filtru de detectare, notificare, prevenire și control a cazurilor probabil de infectare cu simptomatologia bolii de “import” - Coronavirus, a întreprins și va continua să implementeze toate măsurile necesare, în limita competențelor, pentru a exclude riscul transmiterii transfrontaliere a pericolului biologic, cu impact negativ asupra sănătații publice.
 
Astfel că pentru protecția individuală a polițiștilor de frontieră, în punctele de trecere a frontierei au fost transmise mănuși, măști și soluții dezinfectante pentru mâini. Totodată, s-a solicitat maximă vigilență din partea polițiștilor de frontieră, aflați în prima linie de control. În acest sens, dacă în fluxul de călători vor fi observate persoane care prezintă simptome ale bolii (tuse și respirație îngreunată) inclusiv după efectuarea termometriei se înregistrează febră, vor fi izolate în camere special amenajate și anunțată de urgență Agenția Națională pentru Sănătate Publică.
 
La solicitarea Poliției de Frontieră, pe Aeroportul Internațional Chișinău a fost instalat un termoscaner, unde fiecare călător este supus termometriei pentru a identifica persoanele care reprezintă risc de infectare.
 
Poliția de Frontieră reiterează îndemnul către persoanele care revin în țară și care prezintă simptomatica bolii, să contacteze de urgență Agenția Națională de Sănătate Publică, tel. 080012300.
Autor: HotNews
24.02.2020 Actual
828
0

Comentarii 0