Sursa imagine: moldpres.md

Încep lucrările de reabilitare a drumului național Hâncești–Giurgiulești

Drumul național R34 Hâncești–Leova–Cahul–Giurgiulești, cu o lungime totală de 83 km, va fi reabilitat în baza unui contract semnat vineri la Chișinău de Administrația de Stat a Drumurilor și Compania OZKA Insaat A.Ș. din Turcia, transmite MOLDPRES.

„Reabilitarea acestui tronson este esențială pentru dezvoltarea economică a țării și anume stimulează investițiile, reduce costurile de operare ale vehiculelor, facilitează circulația cetățenilor prin conexiunea dintre localități și ușurează accesul la infrastructura socială”, a declarat secretarul de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Mihail Lupașcu, în cadrul ceremoniei de semnare a contractului.
 
Potrivit directorului interimar al Administrației de Stat a Drumurilor, Andrei Cuculescu, timpul planificat pentru finalizarea lucrărilor este de 915 zile, şi 365 zile pentru perioada de garanție. Contractul are o valoare de 28,6 mln de euro pentru Lotul 1 și 27,8 mln de euro pentru Lotul 2.
 
Suportul financiar pentru realizarea contractului va fi asigurat de către Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).
 
Drumul național R34 începe de la vest de Hâncești, unde se ramifică de pe drumul R33 prin Leova, Cantemir și Cahul spre Slobozia Mare, intersectând-se cu M3 în partea de nord a portului Giurgiulești. Acesta are o lungime de 167.6 km și străbate în direcția Sud, Sud-Vest până la Cantemir, de unde continuă până la sudul localității Slobozia Mare.
Autor: Moldpres
21.02.2020 Actual
868
0

Comentarii 0