Sursa imagine: moldpres.md

Procuratura Generală a creat un grup de control, monitorizare și evaluare a dosarelor politice

Procuratura Generală a creat un grup de control, monitorizare și evaluare pentru 38 de dosare penale asupra cărora planează bănuiala că ar fi politice, transmite MOLDPRES.

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a declarat miercuri, într-o conferință de presă că a luat act de Declarațiile și Raportul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, care indica o listă de dosare cu suspiciuni de urmărire ilegală, abuzivă, selectivă și pe motive politice a unor persoane din Republica Moldova.
 
Procurorul general a anunțat că a decis crearea unui grup din șase procurori care va evalua și va prezenta rapoarte pe marginea fiecărei cauze penale, incluse în listă, aflate atât la faza de urmărire penală, cât și în cea judiciară sau, după caz, de executare. ”Grupul va face un raport pentru fiecare dosar penal, iar informațiile vor fi analizate de conducerea Procuraturii Generale și procurorii de caz”, a spus Stoianoglo.
 
În cazul în care vor fi stabilite abateri grave de la lege la intentarea și instrumentarea acestor cauze penale, vor fi luate măsurile legale în consecință.
 
Si anume, dosarele aflate la etapa urmăririi penale vor fi clasate. În cazul celor aflate deja pe rolul instanțelor de judecată - procurorii vor renunța la învinuirile aduse sau vor veni cu ordonanțe de reîncadrare a faptelor, iar pe dosarele aflate în faza de executare se va verifica eventualitatea declanșării căilor extraordinare de atac.
Autor: Moldpres
19.02.2020 Actual
953
0

Comentarii 0