Sursa imagine: border.gov.md

Noi perspective de colaborare între Poliția de Frontieră și TIKA

La sediul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră a avut loc ședința de lucru cu reprezentanții Agenției de Cooperare și Coordonare Turcă (TIKA). O activitate ce și-a propus iniţierea unei cooperări bilaterale pe linia asigurării securității regionale, prevenirii şi combaterii, în limitele competențelor, a criminalității transfrontaliere şi migrației ilegale, cât și a diverselor tipuri de infracțiuni.

În acest sens, au fost punctate unele prerogative de conlucrare cum ar fi: modernizarea și dotarea subdiviziunilor teritoriale cu echipament special de control al frontierei de stat, dezvoltarea proiectelor de asistență pe componenta de instruire, traininguri, sesiuni de pregătire practică etc.
 
În alocuțiunea sa, șeful Poliției de Frontieră Corneliu Groza a menționat despre importanța și necesitatea cooperări cu TIKA pe dimensiunea de dezvoltare și modernizare a serviciilor la frontiera de stat. ,,Vreau să vă asigur că instituția pe care am onoarea să o conduc este deschisă pentru un dialog bazat pe încredere și respect reciproc, mai mult că suntem pentru discuții constructive pe subiectele de interes comun. Astfel, ne propunem să îmbunătățim calitatea serviciilor prestate la frontieră, iar ca rezultat să obținem încrederea conaționalilor și a străinilor care traversează zilnic hotarele Republicii Moldova”, a specificat Corneliu Groza.
 
Reprezentanții TIKA și-au exprimat disponibilitatea privind noile oportunități de colaborare și au asigurat de continuitate în activitățile, menite să sprijine Poliția de Frontieră conform necesităților.
 
În încheierea ședinței, interlocutorii au agreat intensificarea demersurilor de colaborare bilaterală pe mai multe domenii de activitate frontalieră, pentru a putea dezvolta capacitățile instituționale.
Autor: HotNews
19.02.2020 Actual
742
0

Comentarii 0