Sursa imagine: anp.gov.md

Poetul Grigore Vieru, omagiat și după gratii

Pe 14 februarie, când întreaga ţară a celebrat Ziua marelui poet Grigore Vieru, evenimentul nu a fost dat uitării nici în instituțiile penitenciare.  Astfel, cu ocazia împlinirii a 85 de ani de la naşterea poetului patriei, al mamei și al copiilor, mai mulți deținuții din custodia penitenciarelor din țară au participat la activități de comemorare a scriitorului.

În cadrul evenimentului, persoanele private de libertate s-au familiarizat cu creația poetului, au interpretat cântecele lui, au privit filme documentare despre activitatea poetului, prezentând și o expoziție de desene la acest subiect. Totodată, deținuții au avut posibilitatea să își expună sentimentele pe care le-au trăit recitând poeziile lui Vieru.
 
Activitatea a avut drept scop cultivarea dragostei față de valorile naționale, valorificarea operei lui Grigore Vieru și dezvoltarea limbajului literar și expresivității acestuia.
 
Anual, în penitenciarele din țară este celebrată Ziua lui Grigore Vieru, poeziile lui fiind îndrăgite în bibliotecile instituțiilor penitenciare și servind drept dovadă că sentimentele omenești sunt eterne.
 
Autor: HotNews
Sursa: anp.gov.md
17.02.2020 Actual
755
0

Comentarii 0