Sursa imagine: anp.gov.md

Ce s-a întâmplat în penitenciarele din R. Moldova în decurs de o săptămână

Săptămâna trecută, în penitenciare a fost înregistrat un număr de 6711 persoane, 77  - persoane eliberate, 53 - reținute și plasate în izolatoarele de urmărire penală.

Potrivit planului activităților de educație și asistență psiho-socială, persoanele deținute au beneficiat de 253 ore educative, în baza programelor de schimbare comportamentală și școlarizare. Prezența beneficiarilor la programele educative și psiho-sociale a fost de 2946 persoane.
 
De asemenea, în activitatea Direcției medicale, la spitalul penitenciar Pruncul, pe motiv de sănătate au fost internați și au beneficiat de asistență medicală 23 de deținuți, din 7 instituții penitenciare, cont propriu – 2, pentru asistență medicală de urgență fiind efectuate 8 apeluri la serviciul de urgență 112.
 
În scopul contracarării pătrunderii obiectelor interzise în penitenciare, în urma efectuării perchezițiilor, la punctele de control și trecere, angajații sistemului administrației penitenciare au depistat: un pachet cu masă vegetală de culoare verde, presupusă a fi droguri și mai multe accesorii. Persoanele civile reținute au fost predate organelor de poliție.
Autor: HotNews
17.02.2020 Actual
782
0

Comentarii 0