Sursa imagine: anp.gov.md

ANP: Peste 1000 de deținuți au fost încadrați benevol în câmpul muncii, săptămâna trecută

Săptămâna trecută, în penitenciare a fost înregistrat un număr de 6718 persoane, 60  - persoane eliberate, 62 - reținute și plasate în izolatoarele de urmărire penală, 1039 - încadrate benevol în câmpul muncii.
 
Potrivit planului activităților de educație și asistență psiho-socială, persoanele deținute au beneficiat de 190 ore educative, în baza programelor de schimbare comportamentală și școlarizare. Prezența beneficiarilor la programele educative și psiho-sociale a fost de 2698 persoane.
 
De asemenea, în activitatea Direcției medicale, la spitalul penitenciar Pruncul, pe motiv de sănătate au fost internați și au beneficiat de asistență medicală 43 de deținuți, din 13 instituții penitenciare, din cont propriu – 1, totodată fiind efectuate 11 apeluri la 112, pentru asistență medicală de urgență.
 
În scopul contracarării pătrunderii obiectelor interzise în penitenciare, în urma efectuării perchezițiilor, la punctele de control și trecere, angajații sistemului administrației penitenciare au depistat: 2 telefoane mobile și mai multe accesorii. Persoanele civile reținute au fost predate organelor de poliție.
Autor: HotNews
27.01.2020 Actual
1070
0

Comentarii 0