Sursa imagine: defenseromania.ro

Armata SUA începe pregătirea pentru cel mai mare exercițiu militar din Europa

Armata americană îşi pregăteşte cea mai mare desfăşurare în Europa din ultimii 25 de ani, prin trimiterea, în cadrul unei exerciţiu militar, a 20.000 de militari, cu scopul de a-şi demonstra puterea militară, potrivit Defense Blog şi Forces.net.

Armata SUA a anunțat că pregătirile pentru DEFENDER-Europe 20, cel mai mare exercițiu militar desfăşurare în Europa din ultimii 25 de ani, vor începe joi, când unitățile participante vor încărca vehicule, echipamente şi tehnica militară grea pe platforme feroviare pentru a fi transportate în porturile americane, fiind livrate către Europa până la sfârşitul lunii febroarie.
 
DEFENDER - Europa 20 este un exercițiu comun de pregătire multinațională programat să se desfășoare din aprilie până la sfârșitul lunii mai, cu mișcări de personal și echipamente care vor avea loc din februarie până în iulie 2020.
 
Generalul Andrew M. Rohling, comandantul adjunct al Forțelor Armate ale SUA în Europa a declarat că Defender Europe 20 este un exercițiu de apărare, de pregătire pentru situaţii de criză, dar și un exercițiu de pregătire strategică. Generalul a ţinut să puncteze că exerciţiul nu este îndreptat împotriva niciunei țări.
 
La Defender 20 vor participa cinci divizii ale US Army - 1st Cavalry, 82nd Airborne, 1st Armored, 1st Infantry și 3rd Infantry - precum și unități ale Gărzii Naționale și șapte unități de rezervă ale armatei.
 
Aproximativ 9.000 de militari americani staţionaţi în Europa li se vor alătura şi vor participa la exerciţiul militar "Defender-Europe 20", la care urmează să participe în total 37.000 de militari aliaţi. După ani de reduceri de efective militare în Europa, după Războiul Rece, această desfăşurare excepţională reflectă bulversarea strategică provocată de anexarea Crimeei de către Rusia în 2014, care a fost văzută ca o ameninţare la adresa securităţii şi stabilităţii Europei, dar şi a statelor membre NATO.
Autor: defenseromania.ro
22.01.2020 Actual
757
0

Comentarii 0