Sursa imagine: moldpres.md

35 de interpreți vor participa la selecția națională Eurovision 2020

35 de interpreți vor lupta pentru a obține dreptul de a reprezenta R. Moldova la Concursul  Internațional Eurovision Song Contest 2020, care se va desfășura, în perioada 12-16 mai, la Rotterdam, Olanda, țara de origine a câștigătorului ediției din 2019, Duncan Laurence, informează MOLDPRES.

Printre cei înscriși în cursă se numără Natalia Gordienko, Pasha Parfeni, Diana Rotaru, Geta Burlacu, Maxim Zavidia, Valeria Pașa, Diana Brescan ș.a.

Organizatorul selecției naționale este Compania Publică „Teleradio-Moldova”, care a anunțat  că, până la data de 20 ianuarie, au fost depuse 36 de dosare, unul din concurenți propunând 2 piese.

Reprezentantul Republicii Moldova la Concursul Internațional Eurovision Song Contest 2020 va fi selectat în urma a două etape: audițiile LIVE, care vor avea loc miercuri, 22 ianuarie, și finala națională. Acesta va fi ales de către juriu, fără televoting, cum se practica în anii precedenți.

Juriul este format din interpreți, compozitori, textieri din Republica Moldova și de peste hotare. La începutul fiecărei etape, membrii juriului vor confirma pe propria răspundere, prin declarație scrisă, că nu se află în relații de colaborare sau de rudenie cu participanții înscriși în concurs.

Cele două semifinale ale Concursului Internațional Eurovision Song Contest 2020  vor avea loc în Olanda pe 12 și 14 mai, iar marea finală - pe 16 mai.

Anul trecut, țara noastră a fost reprezentată în Israel de interpreta Anna Odobescu cu piesa „Stay”. Cel mai bun rezultat pe care l-a obținut Republica Moldova la „'Eurovision'' a fost în 2017, când formația „SunStroke Project” s-a clasat pe locul trei.

Autor: moldpres.md
22.01.2020 Actual
646
0

Comentarii 0