Sursa imagine: ziarulnational.md

Hogan: SUA sunt pregătite să întreprindă și alte măsuri de sancționare a moldovenilor corupți

Ambasadorul SUA în R. Moldova, Derek J. Hogan, a emis joi o declarație publică în care menționează că Statele Unite sunt pregătite să întreprindă și alte măsuri de sancționare a persoanelor corupte din Republica Moldova, transmite MOLDPRES.

În declarație se arată că Statele Unite vor continua să promoveze responsabilizarea persoanelor corupte în regiune și în întreaga lume: “Vom continua să susținem eforturile de a construi un sistem de justiție care să trateze toți cetățenii în mod egal și să-i pedepsească pe cei vinovați, indiferent de putere sau poziție. Nimeni nu trebuie să fie mai presus de lege”.
 
În același timp, oficialul american afirmă că încurajează promisiunea executivului Moldovei de a reforma justiția și combate corupția la nivel înalt. “Acestea rămân priorități de bază, guvernul moldovean împărtășind cu noi și cu alți parteneri internaționali planurile sale preliminare de a transforma această promisiune în realitate”, se arată în declarație.
 
Ambasadorul Hogan afirmă că instituțiile de combatere a corupției au făcut progrese în investigațiile penale cheie și îndeamnă liderii Republicii Moldova “să protejeze independența instituțiilor de combatere a corupției, să împuternicească reformatorii din cadrul acestor instituții și să îi protejeze de interferențele exterioare”.
 
Pe data de 13 ianuarie 2020 un comunicat al Departamentului de Stat al SUA a anunțat că fostul lider al Partidului Democrat din Moldova, Vladimir Plahotniuc, și familia acestuia, nu sunt eligibili de a primi viză de intrare pe teritoriul american.
Autor: Moldpres
16.01.2020 Actual
858
0

Comentarii 0