Sursa imagine: agerpres.ro

Un violator condamnat la moarte a cerut să fie scutit de pedeapsă: „Poluarea mă va ucide oricum”

Unul din cei şase bărbaţi acuzaţi că au bătut şi violat o studentă într-un autobuz din New Delhi în 2012, solicită să fie scutit de pedeapsa capitală. Argumentul invocat de către acesta: „Poluarea atmosferică mă va ucide oricum”, scrie MEDIAFAX.

Akshay Thakur şi alţi trei agresori au fost condamnaţi la moarte prin spânzurare în cazul Nirbhayaei, o tânără de 23 de ani care a murit la două săptămâni după viol, din cauza rănilor. Unul dintre suspecţi a fost eliberat pentru că era minor, iar al şaselea s-ar fi sinucis în închisoare, a relatat CNN.
 
Avocatul lui Thakur a depus o petiţie la Curtea Supremă din India, cu câteva zile înainte de comemorarea crimei care a avut loc pe 16 decembrie 2012. Presa locală speculează că execuţia ar putea avea loc chiar la acea dată, cu atât mai mult cu cât în ultima perioadă numărul crimelor de acest fel a crescut semnificativ în ţară. Aerul din India este foarte poluat, şapte oraşe din topul celor mai poluate zece din lume fiind localizate acolo. „Dacă speranţa de viaţă scade tot mai mult, cu ce mai ajută condamnarea la moarte?” scrie avocatul în petiţie. New Delhi e „ca o camera de gazare”, oraşul e „otrăvit”.
 
Este extrem de puţin probabil ca cererea bărbatului să schimbe ceva, au comentat specialiştii. „Pedeapsa nu poate fi retrasă pe un asemenea temei”, a spus expertul Satish Maneshinde.
Autor: Mediafax
14.12.2019 Actual
821
0

Comentarii 0