Sursa imagine: trm.md

Trupele de Carabinieri marchează 28 de ani de la fondare

Sunt la datorie pentru a asigura ordinea publică, securitatea şi a fi implicaţi în diferite acţiuni în situaţii de criză. Vorbim despre Trupele de Carabinieri ale Ministerului Afacerilor Interne, care astăzi marchează cea de-a 28 aniversare de la fondare. La ceremonia militară a participat şi şeful statului, Igor Dodon, relatează Moldova 1.

„E o mândrie. Fac serviciul militar la Inspectoratul General de Carabinieri, apărăm patria şi mă bucur. Mai departe, mă văd în Garda de Onoare la Inspectoratul General de Carabinieri”, a spus Igor Trofimov, soldat.

„Am ales carabinierii, deoarece am fost atras în acest domeniu de activitate de la o vârstă fragedă, este o profesie interesantă şi sunt mândru că îndeplinesc serviciul militar în Inspectoratul General de Carabinieri fiind înconjurat de oameni profesionişti”, a spus Iurie Tataru, locotenent-colonel.

Oficialii şi-au exprimat recunoştinţa pentru contribuţia carabinierilor la asigurarea securităţii oamenilor şi lichidarea consecinţelor calamităţilor naturale.

„Carabinierii de azi avem toată obligaţia profesională şi morală de a ne ridica la nivelul aşteptărilor şi speranţelor predecesorilor noştri şi a veteranilor, care au făurit cu abnegaţie această forţă de ordine publică”, a spus Ştefan Pavlov, comandant general la Inspectoratul General de Carabinieri.

„Inspectoratul General de Carabinieri parcurge un amplu proces de reformare şi profesionalizare a efectivului militar, structură operaţională cu atribuţii duale moderne, iar în prezent carabinierii au un rol important de ordine publică şi securitate”, a spus Pavel Voicu, ministrul Apărării.

„Împreună cu structurile naţionale şi cu sprijinul partenerilor noştri vom depune eforturi consolidate pentru a spori rolul carabinierilor în societate, pentru a transforma instituţia într-o structură profesionistă, eficientă, capabilă să realizeze servicii publice de calitate”, a spus Igor Dodon, preşedintele Republicii Moldova.

Ostaşii au marcat aniversarea prin demonstraţii de forţă. Carabinierii şi-au etalat abilităţile de luptă corp la corp şi de mânuire a armei.

Autor: trm.md
12.12.2019 Actual
1077
0

Comentarii 0