Sursa imagine: radiochisinau.md

Maia Sandu: Există riscul să înghețăm în ianuarie

Ex prim-ministrul Maia Sandu atenționează asupra blocării discuțiilor dintre R. Moldova cu România și Ucraina în privința tranzitului de gaze, ceea ce ar pune în pericol securitatea energetică a țării.

„După plecarea noastră de la guvernare, discuțiile cu România și Ucraina s-au blocat. Politica externă dezastruoasă a guvernării lui Dodon (care a adus ofense și Bucureștiului, și Kievului) pune în pericol securitatea energetică a țării”, se spune într-un mesaj al Maiei Sandu către deputații din Parlament, totodată îndemnându-i să cheme urgent la raport pe ministrul economiei și infrastructurii pentru a clarifica când vor fi convenite toate detaliile tehnice cu operatorii de gaze naturale din România și Ucraina.

„Au mai rămas doar 3 săptămâni până la sfârșitul anului, și, în lipsa unui acord între Ucraina și Federația Rusă pe tranzitul gazelor naturale, există riscul să înghețăm în ianuarie.”

Maia Sandu propune ca soluție alternativă livrarea gazelor în regim revers, pe ruta Transbalcanică, și procurarea gazelor de la Naftogaz, prin nodul de distribuție din Nordul R. Moldova.

Autor: radiochisinau.md
09.12.2019 Actual
747
0

Comentarii 0