Sursa imagine: ipn.md

UE va acorda Moldovei 10,7 mil. euro pentru implementarea Acordului de Asociere

Uniunea Europeană va acorda Moldovei 10,7 mil. euro, dintre care 9,25 mil. euro din partea Comisiei Europene pentru implementarea Acordului de Asociere RM-UE. Potrivit agenției INFOTAG, ratificarea acordului de finanţare a fost votată de 87 de deputaţi în şedinţa de joi.

Obiectivele specifice ale Acordului de finanțare sunt suportul pentru participarea Moldovei în cadrul programelor UE, promovarea egalității de gen și abilitarea femeilor prin implementarea consolidată a integrării perspectivei de gen în politicile publice locale, combaterea violenței domestice asupra femeilor și copiilor.
 
Proiectul prevede instruirea reprezentanților la nivel local în domeniul promovării egalității de gen, implementarea acțiunilor de combatere a violenței împotriva femeilor și copiilor, inclusiv instituirea unui mecanism de recuperare pentru victimele de violență și măsuri de încadrare în câmpul muncii și reintegrare a victimelor violenței în procesele sociale.
 
Beneficiarii Acordului de finanțare sunt Ministerul educației, culturii și cercetării, Ministerul finanțelor, Ministerul sănătății, muncii și protecției sociale, Administrațiile publice locale din Ungheni și Cahul, organizațiile societății civile.
Autor: Infotag
06.12.2019 Actual
928
0

Comentarii 0