Sursa imagine: tvrmoldova.md

Centrele de zi pentru persoanele cu dizabilități vor funcționa în baza unui nou Regulament

Centrele de zi pentru persoanele cu dizabilităţi vor funcţiona în baza unui nou Regulament-cadru. Documentul va fi publicat vineri, 6 decembrie, în Monitorul Oficial.

Potrivit Regulamentului, centrele vor putea fi create de un prestator de servicii public sau privat. Scopul acestora este asigurarea incluziunii sociale a persoanelor cu dizabilităţi, prin implicarea acestora în diferite activităţii distractive, culturale, sportive, ocupaţionale, de dezvoltare a abilităţilor, asistenţă pentru respectarea igienei personale.
 
Beneficiari ai centrelor pot fi persoane cu dizabilităţi care au abilităţi sociale reduse, capacitate scăzută de autodeservire şi necesită supraveghere, asistare şi suport pe parcursul zilei. În centrele de zi, beneficiarii vor avea parte, în special, de diverse activităţi ocupaţionale, de asistenţă în administrarea medicamentelor şi de kinetoterapie, scrie moldpres.
 
Pentru a fi admis în centru, solicitantul sau reprezentantul legal al acestuia trebuie să depună o cerere însoţită de copiile actului de identitate şi a certificatului de dizabilitate. 
Autor: TVR Moldova
06.12.2019 Actual
708
0

Comentarii 0