Sursa imagine: fb.com/dodon.igor

Alexandr Stoianoglo, noul procuror general

Președintele Igor Dodon a semnat decretul de numire în funcţia de procuror general a lui Alexandr Stoianoglo.

„Fiind împuternicit constituţional cu competenţa de numire în funcţie a Procurorului General, am agreat decizia Consiliului Superior al Procurorilor luată în urma concursului desfăşurat legal în parametrii democraţiei şi statului de drept”, a scris Dodon pe Facebook.
 
 
Totodată, şeful statului a menţionat că Procuraturii Generale urmează să-i fie fi asigurată independenţa deplină, iar toate procesele să rămînă în afara politicului.
 
„Procurorul General este mandatarul legalităţii şi poartă obligaţia devotamentului faţă de patrie, responsabilităţii, integrităţii şi a calităţilor morale, iar asta presupune că urmează să abordeze cu deosebit tact aşteptările societăţii, în special privind dosarele de rezonanţă referitoare la devalizarea sistemului bancar, fenomenul laundromat-ului, şi altor infracţiuni economice care au tulburat sistemul financiar-bancar naţional. O reacţie promptă, dar şi acţiuni concrete sunt aşteptate de societate în ceea ce priveşte concesionarea bunurilor statului, în special a Aeroportului Internaţional Chişinău”, afirmă preşedintele.
 
După semnarea decretului de numire în funcţie, Igor Dodon l-a prezentat pe noul procuror general, Alexandr Stoianoglo, angajaţilor Procuraturii Generale. 
 
„Cred că vom avea o echipă bună şi vom rezolva problemele care sunt în faţa Procuraturii Generale. Mă bucur că am revenit în echipa dumnevoastră. Avem multe provocări, dar sunt sigur că putem depăşi împreună toate problemele”, a spus Alexandr Stoianoglo, după ce a fost prezentat colectivului de la Procuratura Generală.  
 
Reamintim că Alexandr Stoianoglo, a câştigat concursul pentru funcţia de procuror general, obţinând cel mai mare punctaj din partea membrilor CSP - 74, 22 de puncte. Desemnarea lui în această funcţie, a stârnit reacţii critice din partea mai multor partide politice.
Autor: trm.md
29.11.2019 Actual
1053
0

Comentarii 0