Sursa imagine: moldpres.md

Candidatul pentru funcția de procuror general selectat de CSP

Alexandr Stoianoglo a fost desemnat de către Consiliul Superior al Procurorilor /CSP/ pentru funcția de procuror general al Republicii Moldova. Candidatura acestuia va fi transmisă șefului statului pentru numire. Anunțul a fost făcut de către președintele CSP, Angela Motuzoc, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, Alexandr Stoianoglo a obținut 74,22 de puncte, cel mai mare punctaj, din partea membrilor CSP, după proba interviului. Circa 67,45 de puncte a acumulat Vladislav Gribincea. Ceilalți doi candidați, Veaceslav Soltan și Oleg Crâșmaru, au acumulat sub 70 de puncte.
 
Alexandr Stoianoglo a menționat că este pregătit pentru a prelua conducerea PG și a nu are nicio apartenență politică. “Vreau să schimb lucrurile în Procuratură, aceasta trebuie să fie funcțională și fără corupție”, a spus Stoianoglo.
 
Alexandr Stoianoglo a deținut de-a lungul timpului mai multe funcții, printre care și cea de procuror al UTA Găgăuzia și adjunct al procurorului general. Timp de cinci ani a activat în calitate de deputat, vicespeaker și președinte al Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică.
 
Comisia instituită de Ministerul Justiției a selectat patru candidați pentru funcția de procuror general: Oleg Crâșmaru, Vladislav Gribincea, Veaceslav Soltan și Alexandr Stoianoglo. Această listă a ajuns la CSP abia la data de 18 noiembrie, fiind transmisă de noul ministru Fadei Nagacevschi, după ce predecesorul acestuia Olesea Stamati a anulat rezultatele concursului.
 
Potrivit noilor modificări operate în legislaţie, CSP selectează o candidatură din cele propuse pe care o înaintează spre aprobare șefului statului.
Autor: Moldpres
29.11.2019 Actual
1237
0

Comentarii 0