Sursa imagine: diez.md

(FOTO) O călătorie în „raiul moldovenesc”. Cum a descris un cunoscut blogger rus Aeroportul Chișinău după modernizare și câteva atracții turistice

Ca destinație de turism vitivinicol, Moldova poate concura cu Burgundia, Toscana și Rioja, consideră cunoscutul blogger rus Ilya Valramov într-un articol despre vizita sa recentă în Moldova. Acesta spune că „țara parcă ar fi fost creată special pentru cei care vor să mănânce gustos și să servească vinuri fine, unde acest ciclu să fie continuat până la infinit”.

O parte însemnată din notițele sale de călătorie în Moldova sunt dedicate Aeroportului Internațional Chișinău, pe care Varlamov îl drept unul dintre cele mai confortabile din CSI, iar acest fapt creează din start o impresie despre țară.

„Acum câțiva ani, aeroportul a fost reconstruit. A fost extinsă pista de decolare-aterizare, astfel că poate primi orice tip de avioane. De asemenea, a fost extins și terminalul, iar asta a dublat fluxul de pasageri până la 750 de persoane pe oră. Au fost instalate sisteme noi de ventilare și au făcut o izolare fonică bună”, scrie Varlamov.

Bloggerul nu a scăpat din vedere nici „restaurantele cool” din aeroport și „uriașul Duty Free”, confortabila zonă-business, dar și spațiile de joacă extrem de prietenoase copiilor.

„Aeroportul Chișinău este un exemplu cum poate fi reanimat un proiect tipic sovietic, care există cu duiumul în Rusia. Cum un aeroport vechi toate fi transformat într-un hub modern de transport, dotat cu o zonă de odihnă mare și confortabilă, restaurante și o varietate mare de magazine. Apropo, prin Chișinău puteți zbura la prețuri mici spre Europa. Acum câțiva ani, am călătorit de Revelion, cu escală, prin Chișinău în Franța și a fost destul de profitabil. Nu vă fie teamă să călătoriți cu escală prin Chișinău – poate fi o experiență plăcută”, scrie bloggerul.

Din aeroportul din Chișinău, Ilya Varlamov a călătorit cu un avion de mici dimensiuni până la vinăria „Et cetera”. „E un loc deosebit pentru a savura vinurile în sânul naturii”, a scris bloggerul despre vinărie și podgoriile sale, care ocupă o suprafață de 50 de hectare.

Pe musafirul de Moscova l-a impresionat și designul Castelului Mimi cu camerele sale de hotel, și numărul mare de butoaie de vin de stejar. „Restaurarea temeinică a castelului fost una foarte reușită, or, de câțiva ani, Mimi este una dintre cele 15 capodopere arhitecturale din domeniul vinificației din lume. Zidurile și beciurile vechi de aici mai păstrează spiritul sfârșitului secolului al XIX-lea și începutul secolului XX”, notează bloggerul.

Ilya Varlamov a scris în articolul său cum s-a plimbat în motociclete retro pe străzile Chișinăului și despre ceea ce a văzut la Piața Centrală din capitala moldovenească. „Aici puteți cumpăra cele mai proaspete legume de la sate și 26 de tipuri de brânză moldovenească, carne proaspătă și, desigur, vinuri”. Bloggerul nu a ezitat critice Chișinăul pentru parcările haotice și abundența de reclamă stradală.

Autor: SV
25.11.2019 Actual
738
0

Comentarii 0