Sursa imagine: politia.md

VIDEO. Racolau tinere din Moldova și le duceau în Germania să se prostitueze

Un bărbat din România și o femeie din Republica Moldova, în vârstă de 38 de ani, membri ai unei grupări infracționale au fost investigați timp de o săptămână de către ofițerii Centrului pentru combaterea traficului de persoane al Inspectoratului Național de Investigații, Inspectoratului Național de Patrulare și procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, fiind suspectați de proxenetism. 

Ca urmare acțiunilor de investigații, s-a stabilit că suspecţii racolau tinere în scopul determinării practicării prostituției. Astfel, după identificarea fetelor, organizau deplasarea acestora în or. Berlin Germania, unde le și cazau.  Ulterior, acestea urmau să acorde servicii sexuale diferitor persoane contra sumei de 50 de euro pentru o oră.
 
În luna noiembrie curent, suspecții, aflându-se în mun. Chișinău și continuându-și acțiunile  infracționale, au recrutat  două tinere cu vârsta de 23 și 27 ani, din R. Molodva, cărora urma să le organizeze transportarea în or. Berlin.
 
Astfel, grație acțiunilor prompte ale ofițerilor CCTP, la 20 noiembrie 2019, suspecții au fost reținuți pe traseul Chișinău-Leușeni, în timp ce transportau tinerele în or. Berlin, Germania cu automobilul personal.
 
În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 220 alin. 2 Cod Penal al RM. Conform legislației în vigoare, persoanele culpabile de „Proxenetism” se pedepsesc cu închisoare de la 4 la 7 ani.
 
La moment, suspecții  se află în custodia poliției pe un termen de 72 de ore, iar polițiștii continuă măsurile speciale de investigații, în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor  și a persoanelor implicate în acest caz.
 
Autor: HotNews
21.11.2019 Actual
1597
0

Comentarii 0