Sursa imagine: tvrmoldova.md

Prima vizită a premierului Chicu peste hotare va fi în Rusia

Premierul Ion Chicu va efectua o vizită în Rusia săptămâna aceasta. Despre aceasta el a anunţat luni, în cadrul unui briefing, după o şedinţă cu Preşedintele Igor Dodon şi preşedinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

"Această întâlnire a fost convenită de multă vreme de şefii Cabinetelor de miniştri din Republica Moldova şi Rusia, însă, din motive necunoscute, aceasta aşa şi nu a avut loc, în pofida importanţei relaţiilor economice cu Federaţia Rusă. Totodată, s-au acumulat multe probleme, printre care se numără problemele transportatorilor, exportul blocat de produse agroalimentare, livrările de gaze în Moldova şi extinderea listei de produse de export în Rusia, precum şi extinderea termenelor pentru exportul de produse fără taxe vamale", a spus premierul.
 
El a spus că pentru această săptămână are planificate mai multe alte evenimente în ţară şi peste hotare, inclusiv participarea, la invitaţia şefului BERD, Suma Chakrabarti, la Summit-ul Parteneriatului Estic pentru Investiţii, care va avea loc pe 22 noiembrie la Londra.
 
"Voi merge acolo pentru a discuta cu prim-miniştrii ţărilor vecine despre aprofundarea relaţiilor, iar cu reprezentanţii BERD - despre creşterea finanţării proiectelor de infrastructură", a spus el.
Autor: TVR Moldova
19.11.2019 Actual
1825
0

Comentarii 0