Sursa imagine: anp.gov.md

Ce s-a întâmplat în penitenciarele din R. Moldova în decurs de o săptămână

Săptămâna trecută, în penitenciare a fost înregistrat un număr de 6842 persoane, 63  - persoane eliberate, 56 - reținute și plasate în izolatoarele de urmărire penală, 1069 - încadrate benevol în câmpul muncii. Doi condamnați au fost transferați din Federația Rusă și au fost plasați în Penitenciarul nr.13-Chișinău.

Potrivit planului activităților de educație și asistență psiho-socială, persoanele deținute au beneficiat de 202 ore educative, în baza programelor de schimbare comportamentală și școlarizare. Prezența beneficiarilor la programele educative și psiho-sociale a fost de 2930 persoane.
 
De asemenea, în activitatea Direcției medicale, la spitalul penitenciar Pruncul, pe motiv de sănătate au fost internați și au beneficiat de asistență medicală 36 deținuți, din 10 instituții penitenciare, totodată fiind efectuate 13 apeluri la 112, pentru asistență medicală de urgență.
 
În scopul contracarării pătrunderii obiectelor interzise în penitenciare, în urma efectuării perchezițiilor, la punctele de control și trecere, angajații sistemului administrației penitenciare au depistat: un telefon mobil, 115 MDL și mai multe accesorii. Persoanele civile reținute au fost predate organelor de poliție.
Autor: HotNews
18.11.2019 Actual
1677
0

Comentarii 0