Sursa imagine: clickpentrufemei.ro

Beneficiile ceaiului de tei

Iată un remediu care nu trebuie să lipsească din dulapul tău, mai ales în sezonul rece. Parfumat, delicios, ceaiul de tei este binecunoscut drept un aliat de nădejde în lupta cu răceala şi gripa, dar acţiunea sa terapeutică este extinde şi în cazul altor afecţiuni. Află mai multe despre modul corect de preparare, efectele benefice, dar şi despre contraindicaţii.

Beneficiile ceaiului de tei – Alungă răceala şi gripa


Infuzia din flori de tei este un remediu excelent împotriva gripei şi răcelii, în special la copii. Pentru ei, o cană de ceai de tei cu un strop de lămâie face minuni, prevenind deshidratarea şi producând transpiraţia, ajută la urinare şi la scăderea febrei. În plus, acest ceai are un efect calmant şi liniştitor, ajutându-i să doarmă mai bine. Atenţie, însă, la copiii până în 14 ani, nu depăşiţi doza de o cană pe zi. Pentru bebeluşi, consumul de ceai de tei poate avea efecte neplăcute, împiedicând absorbţia fierului, dar şi deshidratându-i, căci rinichii pot fi suprasolicitaţi.

Pentru adulţi, băut călduţ, ceaiul de tei reglează temperatura organismului şi decongestionează căile nazale. El stimulează transpiraţia şi scade febra, reduce inflamaţiile şi ameliorează durerile de cap.  Încă de la apariţia primelor simptome de răceală trebuie administrate 2 sau 3 căni de înfuzie pe zi.

Autor: clickpentrufemei.ro
18.11.2019 Caleidoscop
1561
0

Comentarii 0