Sursa imagine: timpul.md

Din 2022, drumul de la Chișinău până la Giurgiulești va fi mai ușor de parcurs

Din 2022, drumul de la Chişinău până la Giurgiuleşti va fi mai uşor de parcurs. Un sector de 19 kilometri de drum dintre satul Porumbrei şi oraşul Cimişlia este construit în condiţii europene, iar maşinile vor putea circula aici pe patru benzi. Pentru a inspecta mersul lucrărilor, prim-ministrul Ion Chicu şi ministrul Economiei şi Infrastructurii, Anatol Usatîi s-au deplasat în această dimineaţă la faţa locului.

Lucrările de construcţie în cadrul acestui proiect au început în luna februarie 2019, iar termenul de realizare este de 3 ani. Compania constructoare dă însă asigurări că traseul va putea fi practicabil peste 2 ani. Costurile lucrărilor de construcţie sunt estimate la aproximativ 30 de milioane de euro, bani alocaţi de Banca Europeană de Investiţii.
 
„Este un sector de drum foarte important pentru Republica Moldova, pentru economia Republicii Moldova, pentru că este unul dintre sectoarele care va lega capitala, principalul centru economic al ţării cu sudul, cu portul Giurgiuleşti. Am decis să vin să văd cum merg lucrurile pe acest sector, care este atitudinea, atât a companiei cât a autorităţilor, pentru că de modul cum organizăm construcţia drumurilor va depinde şi progresul de mai departe.”, a declarat prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu.
 
„Contractul a fost semnat anul trecut, nota de începere a lucrărilor, de unde se începe calcularea pentru finalizarea lucrărilor, nota a fost dată în februarie anul curent, şi din februarie, fix 36 de luni contractorul trebuie să finalizeze lucrările, contractorul merge cu mult mai repede decât este preconizat conform programului iniţial depus la începutul anului, şi astăzi am discutat cu reprezentaţii companiei, şi ne-au asigurat, şi pe domn prim-ministru că 23-25 luni poate să fie suficient pentru a finaliza acest lucru”, a declarat ministrul Economiei şi Infrastructurii, Anatol Usatîi.
Autor: trm.md
18.11.2019 Actual
998
0

Comentarii 0