Sursa imagine: zugo.md

PDM nu este pregătit să facă o coaliție de guvernare

Partidul Democrat din Moldova nu este gata să facă o coaliţie de guvernare. Declaraţia îi aparţine preşedintelui partidului, Pavel Filip după întrevederea cu preşedintele ţării Igor Dodon.

„Partidul Democrat nu este pregătit să facă o coaliţie de guvernare, în primul rând pentru că PDM îşi are propria sa agendă. Trebuie să vă spun că suntem într-un proces de reformare a PDM. Noi vrem să ducem până la capăt acest proces, mai apoi să intrăm în coaliţii de guvernare”, a declarat Pavel Filip.
 
Totodată, reprezentanţii PDM au declarat că pentru a nu se ajunge la alegeri anticipare, vor examina toate propunerile pentru funcţia de prim-ministru, indiferent din care fracţiune politica vor veni. În acelaşi timp, democraţii vor insista pe acceptarea proiectelor iniţiate de PDM pentru a vota un nou Guvern.
 
La fel, Pavel Filip a declarat că deşi, PDM a aşteptat şi a fost deschis spre o discuţie cu reprezentanţii Blocului „ACUM”, aceştia au refuzat să iasă la dialog.
 
„Multiple semnale au fost transmise din partea noastră şi din partea mea personală către cei din Blocul ACUM în toate această perioadă, mai ales în ultimele zile, pentru a ne aşeza la masă şi a discuta pe această dimensiune politică însă niciodată nu am primit un răspuns la acest apel. Şi dacă veţi pune la cap toate acestea veţi realiza că de fapt acest pas este plecarea de la povara responsabilităţii şi identificarea unei modalităţi pentru campania prezidenţială”, a declarat liderul PDM.
 
Amintim că ieri PDM a votat moţiunea de cenzură depusă de deputaţii socialişti împotriva Guvernului condus de Maia Sandu.
Autor: trm.md
13.11.2019 Actual
880
0

Comentarii 0