Sursa imagine: moldpres.md

PSRM a solicitat premierului să retragă proiectul asupra căruia executivul şi-a asumat răspunderea

Fracţiunea PSRM a avut vineri, 8 noiembrie în legislativ o întrevedere cu premierul Maia Sandu la care au discutat situaţia politică din ţară. La finalul ei, socialiştii au anunţat că i-au solicitat prim-ministrului să retragă proiectul care stabileşte noi reguli de alegere a procurorului general asupra căruia guvernul şi-a asumat răspunderea. Ei au cerut ca documentul să fie examinat ulterior în parlament, comunică MOLDPRES.

Deputatul socialist Vasile Bolea a criticat acţiunile executivului şi ale premierului Maia Sandu din ultimele zile, pe care le-a calificat ca fiind o "încălcare flagrantă a acordului politic încheiat între PSRM şi ACUM".
 
“Ce s-a produs la data de 6 noiembrie, a fost de fapt o schimbare a regulilor de joc. S-a procedat aşa cum a acţionat anterior şi Vlad  Filat”, a opinat Bolea. 
 
“Noi vrem să păstram coaliţia de guvernare şi putem veni cu aport și expertiză la reforma justiţiei. Astfel, unica ieşire din situaţie este retragerea proiectul de angajare a răspunderii guvernului şi examinarea lui în parlament”, a conchis Bolea.
 
Deputatul socialist a comunicat că până la ora 15.00 când va începe şedinţa legislativului, fracţiunea PSRM va avea întrevederi şi cu deputaţii din ambele fracţiuni ale blocului ACUM.
 
Disensiunile pe scena politică de la Chişinău au apărut după ce la începutul săptămânii curente ministrul Justiţiei Olesea Stamate a anulat rezultatele concursului pentru funcţia de procuror general. În aceeaşi zi, guvernul a aprobat prin procedura de asumare a răspunderii noi reguli de selectare a procurorului general. 
Autor: Moldpres
08.11.2019 Actual
1358
0

Comentarii 0