Sursa imagine: trm.md

Maia Sandu: Noi vom respecta alegerea oamenilor

Votul cetăţenilor este esenţa democraţiei şi noi vom respecta alegerea oamenilor. Declaraţia aparţine premierului Maia Sandu şi a fost făcută în cadrul unui briefing. Maia Sandu Ea susţine că alegerile din 3 noiembrie s-au desfăşurat în mod liber, ceea ce reprezintă o victorie.

„Cea mai mare victorie în aceste alegeri este că ele au fost libere. Cetăţenii au avut de unde alege, au participat mulţi candidaţi. Oamenii au putut să îşi aleagă liber liderii comunităţii. Guvernul va lucra cu toţi primarii şi autorităţile publice locale alese”, a declarat Maia Sandu.
 
Totodată, prim-ministra a venit cu un mesaj de mulţumire în faţa alegătorilor, exprimând gratitudine şi candidatului Blocului ACUM la funcţia de primar al capitalei, Andrei Năstase.
 
„Noi îi mulţumim dlui Năstase, care împreună cu echipa a muncit enorm în această campanie. Dle Năstase avem nevoie ca dvoastră să reveniţi la Guvern cât mai curând. Cred că oamenii au pierdut un potenţial primar bun, dar democraţia este un exerciţiu permanent. Nicio victorie, nicio înfângere nu sunt definitive”, a mai spus Maia Sandu.
 
Şefa Executivului a mai declarat că urmează o perioadă grea pentru majoritatea parlamentară.
 
„Sper ca Ion Ceban să ţină minte şi să respecte toate promisiunile făcute oamenilor în această campanie. Am pierdut o bătălie, însă adevărata luptă împotriva corupţiei încă se duce. Urmează o perioadă grea în care va fi clar dacă toţi din majoritatea parlamentară au fost sinceri atunci când şi-au asumat reforma justiţiei. Igor Dodon trebuie să renunţe la jocurile de sub masă prin care subminează aceată reformă. Noi în continuare vom lupta pentru o justiţie  adevărată. Sunt pregătită să lupt de aici din Guvern sau din stradă alături de cetăţeni”, a conchis Maia Sandu.
 
Duminică, 3 noiembrie în Republica Moldova s-a desfăşurat turul al doilea al alegerilor generale locale. În urma procesării a 100% dintre procesele verbale, rezultatele preliminare ale alegerilor arată că Ion Ceban, candidatul Partidului Socialiştilor (PSRM), la funcţia de primar al capitalei a obţinut 52,39 din sufragiile alegătorilor, în timp ce candidatul Blocului Electoral Platforma DA şi PAS, Andrei Năstase, a acumulat 47,61% din sufragii.
Autor: trm.md
04.11.2019 Actual
1103
0

Comentarii 1

  • Elena:

    Dumitale, îndrăznești să spui că vei respecta alegerea oamenilor? De ce nu ai respectat și alegerea oamenilor în scrutinul pentru parlament. Mii și mii de alegători din diasporă au făcut sute de km să te voteze, deoarece ai promis să nu faci alianță cu socialiștii trădători de neam. Nu ți-ai respectat promisiunile. Te-ai măritat cu trădătorii și lingătorii de cizme rusești ca să-ți satisfaci orgoliile și pofta de mărire. Te-ai dorit prim-ministru cu prețul trădării neamului. Dumnezedu e mare și-ți va da ceea ce meriți

    04.11.2019 12:32