Sursa imagine: publika.md

Buletinele de vot au fost repartizate la secțiile de votare

Pregătirile pentru scrutinul electoral sunt pe ultima sută de metri. Astăzi au fost împărţite buletinele de vot prin localităţi. Acestea au fost excortate până la fiecare birou electoral de angajaţi ai Inspectoratelor raionale de poliţie. Tot ei vor asigura paza secţiilor de votare până la predarea buletinelor Consiliului electoral de circumscripţie, relatează trm.md.

Pentru raionul Soroca au fost tipărite peste 78 de mii de buletine de vot pentru alegerea primarilor, consilierilor locali şi raionali. Şefii secţiilor de votare au preluat dis-de-dimineaţă buletinele de vot. Ei spun că sunt gata să asigure un scrutin corect în ziua de 20 octombrie.
 
„Repartizăm buletinele, urmează să se convoace birourile electorale şi să numere  buletinele de vot, să constate numărul lor. În situaţia când este surplus sau nu se ajung câteva buletine o să facă un act de constatare. Toţi membrii birourilor sunt însoţiţi de reprezentanţii poliţiei, merg până la faţa locului, o să asigure paza buletinelor de vot”, a specificat Stela Zabrian, preşedintă la Consiliul electoral al circumscripţiei electorale Soroca.
 
„Suntem Biroul nr. 6. Am primit buletinele de vot pentru primari, raionale şi municipale. Le ducem în safeu, le numărăm şi ne apucăm de lucru”, a declarat Olga Cioca, secretară la Birou electoral.
 
„Biroul e dotat cu tot absolut ce este necesar. Avem 11 membri, toţi sunt pe loc şi ne aşteaptă deja ca să numărăm buletinele. Cred că este o organizare bună şi va fi şi derularea aşa de bună”, a menţionat Nina Porcescu, preşedintă la Birou electoral.
 
„Am primit 998 de buletine de vot. Toţi suntem echipaţi, suntem însoţiţi de poliţişti. Totul este instalat, biroul echipat, aşteptăm ziua votării”, a spus Valeriu Vânaga, preşedinte Birou electoral.
 
La Soroca vor activa 74 de secţii de votare, inclusiv 13 în oraş. Pentru alegerile locale au fost tipărite peste 7,8 milioane de buletine de vot, iar pentru cele parlamentare noi - aproximativ jumătate de milion.
Autor: trm.md
19.10.2019 Actual
844
0

Comentarii 0