Sursa imagine: ipn.md

Aproape cinci mii de oameni ai legii vor asigura ordinea publică în ziua alegerilor

La asigurarea și menținerea ordinii publice în ziua alegerilor vor fi implicați aproape cinci mii de angajați ai Inspectoratului General de Poliție. „Nemijlocit, la secțiile de votare și consiliile de circumscripție vor fi antrenați 3867 de angajați”, a declarat, la un briefing de presă, șeful adjunct al Direcției generale securitate publică a IGP Veaceslav Balan, transmite IPN.

Veaceslav Balan a menționat că la nivelul IGP au fost create grupe permanente de urmărire penală, de intervenție 112 și echipaje de fluidizare a traficului rutier. „Pe parcursul acestor zile, în suportul Poliției va fi antrenat și Inspectoratul General de Carabinieri, care va asigura paza și care va constitui o forță de rezervă în caz de escaladare a situației”, a menționat șeful adjunct al Direcției generale securitate publică a IGP.
 
Potrivit lui Veaceslav Balan, în vederea bunei desfășurări a alegerilor locale și a alegerilor parlamentare noi, este interzisă îngrădirea sub orice pretext a dreptului la vot, se interzice fotografierea buletinelor de vot și scoaterea acestora din secțiile de votare, este interzis comerțul de băuturi alcoolice în apropierea secțiilor de votare și intrarea în stare de ebrietate sau cu arme în secția de votare. „Se recomandă ca orice încălcare văzută de cetățeni în sau în preajma secțiilor de votare să fie sesizată președinților secțiilor de votare sau poliției, dacă este necesar”, a spus Veaceslav Balan.
 
Șeful adjunct al Direcției generale securitate publică a IGP a mai atenționat că în ziua alegerilor și în cea precedentă scrutinului nu este permisă agitația electorală. „Poliția va interveni prompt și nu va tolera nicio încălcare. Toate persoanele care vor fi găsite vinovate vor fi trase la răspundere conform legii”, a spus Veaceslav Balan.
Autor: IPN
19.10.2019 Actual
700
0

Comentarii 0