Sursa imagine: deschide.md

Moțiune de cenzură împotriva Guvernului Sandu

Fracţiunea parlamentară a Partidului Democrat a înaintat astăzi, 17 octombrie, o moţiune de cenzură împotriva guvernului condus de Maia Sandu. Democrații susţin că în ultima perioadă se atestă eșecuri și lipsă de rezultate în domeniul politicii social-economice. Pentru ca moţiunea de cenzură se fie adoptată, ea trebuie să fie susținută de cel puțin 51 de deputaţi, comunică MOLDPRES.

Moţiunea a fost prezentată în plen de deputatul Adrian Candu. "În aceste patru luni, Guvernul Sandu nu a avut nicio inițiativă de îmbunătățire a condițiilor pentru mediul de afaceri. Totodată, au fost anulate un șir de proiecte sociale, inițiate de Guvernul Filip, iar altele noi nu au fost lansate", a spus Candu.
 
El a enumerat realizările fostului guvern şi a cerut sprijinul deputaţilor pentru a retrage votul de încredere acordat Cabinetului de miniștri condus de Maia Sandu.
 
Conform regulamentului Parlamentului, moţiunea de cenzură poate fi iniţiată de cel puţin 1/4 din numărul deputaţilor aleşi şi este supusă dezbăterilor în prima zi de şedinţă plenară a săptămânii următoare datei depunerii.
 
Imediat după depunerea moţiunii, democraţii au anunţat că părăsesc sala de ședințe a legislativului, fiind nemulţimiţi de activitatea Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova și investigarea fraudei bancare, care urma să prezinte, astăzi, raportul de activitate.
Autor: Moldpres
17.10.2019 Actual
1077
0

Comentarii 0