Sursa imagine: cotidianul.md

Peste 120 de șoferi au fost prinși în stare de ebrietate la volan

Şoferii continuă să încalce legea în pofida amenzilor aspre pe care le riscă. În mai puţin de o săptămână, inspectorii de patrulare au documentat peste 4700 de încălcări ale Regulamentului Circulaţiei Rutiere. Potrivit Inspectoratului Naţional de Patrulare (INP), în perioada 4-10 octombrie, 124 de şoferi au fost prinşi băuţi la volan, 113 dintre ei fiind în stare de ebrietate avansată, relatează trm.md.

Ultimul caz a avut loc vineri în capitală. Abia ţinându-se pe picioare a fost surprins ieri, ziua în amiaza mare, un bărbat de 38 de ani din capitală. În timpul supravegherii circulaţiei rutiere în sectorul Botanica, inspectorii au observat un automobil Toyota care se deplasa neregulamentar. Şoferul autovehiculului a fost stopat pentru verificări, moment în care poliţiştii au simţit un miros puternic de alcool. Bărbatul a fost condus la Dispensarul Republican de Narcologie şi supus testului alcoolscopic. În urma verificărilor, s-a depistat că şoferul avea o alcoolemie în aerul expirat de 1,27 mg/l. Acesta a rămas fără permis de conducere.
 
Potrivit INP, săptămâna trecută pe teritoriul ţării s-au produs 46 de accidente rutiere grave, soldate cu opt persoane decedate şi 66 traumatizate.
 
De la începutul anului, aproximativ patru mii de şoferi au fost documentaţi în stare de ebrietate la volan. 
 
Recent, preşedintele Igor Dodon a cerut Guvernului şi Legislativului să convoace urgent comisii speciale pentru a iniţia modificări legislative de înăsprire a controlului şi pedepselor în trafic. Anterior, şi prim-ministra Maia Sandu a cerut ca şoferii care au comis mai multe încălcări să fie lipsiţi de dreptul de a conduce.
 
În încercarea de a-i convinge pe conducătorii auto să nu urce băuţi la volan, INP a dat startul unei campanii sociale. Responsabilii îi îndeamnă pe oameni să plaseze fotografii cu mesaje prin care condamnă condusul maşinii în stare de ebrietate.
 
Conform statisticilor prezentate de Sistemul informaţional automatizat „Registrul Accidente rutiere”, în acest an a crescut numărul şoferilor care urcă în stare de ebrietate la volan şi a pietonilor care traversează strada neregulamentar. În prezent, Republica Moldova se clasează pe locul cinci în Europa la capitolul accidente rutiere.
Autor: trm.md
13.10.2019 Actual
808
0

Comentarii 0