Sursa imagine: clickpentrufemei.ro

Nu le mai ocoli! Sunt pline de antioxidanţi şi au beneficii unice asupra organismului

Folosite de cele mai multe ori pentru prepararea tăriilor sau a dulceţurilor, corcoduşele sunt subestimate. Aceste fructe banale ce se găsesc peste tot abundă în vitamine, minerale, proteine, acizi, zaharuri şi pectine. Au un rol vitaminizant şi energizant asupra organismului, contribuind în acelaşi timp la detoxifierea organismului. Fiindcă au puţine calorii, specialişti le recomandă şi în curele de slăbire.

Atunci când se află în stare crudă, corcodusele au cea mai puternică acţiune antioxidantă şi antiinflamatorie. Culorile acestor fructe, care variază de la galben şi roz, până la roşu şi mov închis, sunt un indicator al prezenţei substanţelor naturale cu beneficii unice asupra organismului.

Corcodusele conţin apă în proporţie de 90%, însă acest lucru nu înseamnă că nu sunt dense in nutrienţi. Conţinutul bogat de vitamina C, vitaminele din complexul B, acizii organici liberi, pectinele, fierul, calciul, fosforul şi magneziul completează aportul bogat de substanţe nutritiveal acestor fructe care aparţin genului Prunus.

Autor: clickpentrufemei.ro
06.10.2019 Caleidoscop
2731
0

Comentarii 0