Sursa imagine: news.ro

Eurodeputatul Siegfried Mureșan, ales președinte al Delegației Parlamentului European cu R. Moldova

Deputatul european Siegfried Mureşan (PNL, PPE) a fost ales joi preşedintele Delegaţiei Parlamentului European la Comitetul Parlamentar de Asociere UE – Moldova, informează un comunicat remis CaleaEuropeană.ro.

„Prin alegerea mea în poziţia de preşedinte al delegaţiei, Republica Moldova câştigă un prieten şi un aliat într-o poziţie-cheie la nivelul instituţiilor europene”, a declarat Siegfried Mureşan.
 
Potrivit sursei citate, prioritatea zero pe durata mandatului lui Siegfried Mureşan de preşedinte al delegaţiei va fi apropierea Republicii Moldova de Uniunea Europeană.
 
„Voi spune tuturor factorilor de decizie din Parlamentul European, din Comisia Europeană şi din statele membre ale Uniunii Europene că sprijinirea Republicii Moldova este în interesul fundamental al Uniunii. Republica Moldova este un stat în imediata vecinătate a Uniunii Europene şi îmbunătăţind siguranţa, prosperitatea, stabilitatea în Republica Moldova contribuim direct la siguranţa în interiorul UE. Avem în momentul de faţă o oportunitate unică în relaţiile dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană prin alegerea unui guvern proeuropean şi reformator la Chişinău. Maia Sandu este cel mai proeuropean şi cel mai reformator prim-ministru pe care l-a avut Republica Moldova în ultimii 30 de ani. Vom ajuta Republica Moldova pe calea reformelor pe care acest Guvern îşi propune să le îndeplinească”, a mai declarat Siegfried Mureşan, vicepreşedinte al grupului PPE în Parlamentul European
 
„Voi merge în curând şi de oricâte ori este nevoie în Republica Moldova pentru a spune cetăţenilor care sunt avantajele apropierii de Uniunea Europeană. Vreau ca şi românii de pe stânga Prutului, la fel ca românii de pe dreapta Prutului, să poată trăi în siguranţă şi stabilitate, să aibă o perspectivă de prosperitate la ei acasă”, a adăugat Mureşan.
 
Siegfried Mureşan, eurodeputat şi în legislatura 2014-2019, este vicepreşedinte al Comisiei pentru bugete din Parlamentul European şi a fost negociator-şef al PE pentru bugetul UE pe anul 2018.
 
De asemenea, eurodeputatul PNL Siegfried Mureşan, purtător de cuvânt al Partidului Popular European, a fost ales în luna iunie ca vicepreşedinte al grupului PPE în Parlamentul European, cel mai mare grup politic din legislativul european, pentru în mandatul 2019-2024.
Autor: trm.md
27.09.2019 Actual
1106
0

Comentarii 0