Sursa imagine: trm.md

Legea Procuraturii, modificată de Parlament, va fi promulgată

Modificările în legea cu privire la procuratură care prevăd instituirea unui nou mecanism de alegere a procurorului general va fi promulgată mâine, 20 septembrie. Asigurările au fost date de preşedintele Republicii Moldova Igor Dodon în cadrul emisiunii „Moldova în Direct” de la postul public de televiziune Moldova 1.

„Mâine voi promulga această lege. Sunt riscuri să fie atacată la Curtea Constituţională. Împreună cu colegii ne-am asumat că mergem înainte cu acest proiect. Mâine va fi promulgată şi va intra în vigoare”, a declarat preşedintele Igor Dodon.
 
Noile modificări operate în Legea cu privire la Procuratură prevăd instituirea de către Ministerul Justiţiei a unei comisii care va efectua o preselecţie a candidaţilor la funcţia de procuror general. Comisia va propune Consiliului Superior al Procurorilor cel puţin doi candidaţi din care va fi ales procurorul general. Amendamentele mai prevăd extindere criteriilor pe care ar urma să le întrunească candidaţii. Prin urmare, pe lângă procurori şi judecători, la concurs pot participa avocaţii şi ofiţerii de urmărire penală.
 
Proiectul votat de Parlament în două lecturi a fost criticat de Fracţiunea Partidului Democrat din Moldova care a anunţat că va ataca legea la Curtea Constituţională.
Autor: trm.md
20.09.2019 Actual
887
0

Comentarii 0