Sursa imagine: arena.md

Voronin: Chișinăul s-ar putea pomeni că are doi primari

Partidul Comuniștilor nu are un candidat pentru Primăria municipiului Chișinău, dar a înaintat pretendenți pentru a ocupa funcții de consilieri municipali. Lista a fost prezentată ieri la autoritatea electorală. Declarația aparține președintelui PCRM, Vladimir Voronin, și a fost făcută în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul de televiziune N4, transmite IPN.

Întrebat de ce PCRM nu are un candidat pentru funcția de edil al capitalei, Vladimir Voronin spune că partidului nu-i trebuie acest lucru. În opinia lui, oricine va fi ales primar n-o să reușească să obțină rezultate pentru că, mai întâi de toate, trebuie să fie revăzută Legea privind statutul municipiul Chișinău. „Aici sunt foarte multe gafe, foarte multe probleme. Trebuie de divizat în mod serios împuternicirile primarului și Consiliului Municipal Chișinău. Și trebuie de lămurit odată și odată cu acele localități care intră în municipiul Chișinău”, a declarat politicianul.
 
Totodată, liderul PCRM spune că din acest motiv, formațiunea a hotărât să se axeze mai mult pe lista de candidați pentru funcțiile de consilieri municipali. Vladimir Voronin spune că pe listă candidații au fost puși, inițial, în ordine alfabetică, iar în timpul campaniei va fi stabilită o altă ordine, în funcție de reușitele fiecăruia. „Oamenii aceștia toți sunt membri de partid”, a specificat politicianul.
 
În opinia președintelui PCRM, Consiliul Municipal Chișinău trebuie să aibă autoritate asupra primarului, dar nu invers. Totodată, Vladimir Voronin spune că municipiul Chișinău s-ar putea pomeni la un moment dat cu doi primari. Aceasta pentru că la alegerile precedente liderul PPDA, Andrei Năstase, a fost ales primar cu majoritate de voturi. Și dacă Curtea Europeană a Drepturilor Omului spune că nu a fost corectă decizia instanței de a invalida mandatul lui, iar pe 20 octombrie este ales un alt om în fruntea Primăriei capitalei, ne-am putea pomeni cu o situație jenantă cu doi primari.
 
Totodată, pentru primăriile și consiliile locale din țară încă nu s-a încheiat procesul de selectare a candidaților din partea PCRM.
Autor: IPN
13.09.2019 Actual
2787
0

Comentarii 0