Sursa imagine: news.ro

Președintele denunță „tendințele imperialiste” ale Moscovei

Preşedintele polonez Andrzej Duda a lansat un avertisment, duminică, în privinţa “revenirii tendinţelor imperialiste în Europa”, el făcând referiri la operaţiunile militare ale ruşilor în Georgia, în 2008, şi în Ucraina, în 2014, relatează AFP, potrivit News.ro.

Fără să pronunţe numele Rusiei, Duda a făcut aceste referiri în discursul său din cadrul unei ceremonii care a marcat 80 de ani de la declanşarea celui de-al doilea război mondial.
 
Preşedintele Poloniei a făcut un apel la toţi responsabilii politici prezenţi la ceremonie, între care vicepreşedintele american Mike Pence şi cancelarul german Angela Merkel, să împiedice repetarea unor astfel de drame.
 
“În ultima vreme vedem, inclusiv în Europa, o revenire a tendinţelor imperialiste, tentative de modificare a frontierelor cu forţa, atacuri contra statelor, confiscarea de pământuri, subordonarea cetăţenilor”, a spus Duda.
 
El a făcut un apel ca liderii lumii să tragă învăţături. “Trebuie să existe sancţiuni, acţiuni ferme, trebuie să fie clar că orice agresiune militară va atrage o reacţie fermă, puternică”, a adăugat Andrzej Duda.
 
“Să închidem ochii nu este o soluţie bună pentru menţinerea păcii. Este o metodă bună de încurajare a personalităţilor agresive, de a încuraja noi atacuri. Ştiţi ce se întâmplă: în 2008, în Georgia, în 2014, în Ucraina, până astăzi, frontier deplasate, ocupaţie, prizonieri de război, provocări militare…”, a menţionat el.
 
Preşedintele rus Vladimir Putin nu a fost invitat la ceremonie.
Autor: News.ro
02.09.2019 Actual
1256
0

Comentarii 0