Sursa imagine: secretele.com

8 situaţii în care oţetul de mere este cel mai bun remediu naturist

Îndeosebi folosit la salate şi la mâncare, oţetul de mere este licoarea magică cu proprietăţi miraculoase pentru păr, ten sau pentru unele afecţiuni ale pielii. Puţine femei ştiu cât de multe întrebuinţări poate avea, iar mirosul nu trebuie să fie un impediment în a-l utiliza.

Mirosul lăsat în urmă de oţet se evaporă foarte repede atât de pe corp, cât şi din ţesături, aşa că nu-ţi face griji în această privinţă.

Găseşti mai jos o listă cu opt moduri în care poţi folosi acest lichid, fie în forma pe care o cumperi de la magazinele naturiste, fie în diverse combinaţii, cum ar fi cu zeamă de lămâie sau bicarbonat de sodiu:

1. Oţetul de mere este excelent pentru curăţarea tenului şi prevenirea eruptiilor acneice. Diluează o lingură de oţet de mere cu două linguri de apă, după care îmbibă un disc de vată în soluţie şi tamponează cu el tenul spălat şi uscat.

2. Oţetul de mere contribuie la neutralizarea mirosului de transpiraţie, aşa că poate fi folosit pentru curăţarea axilelor. După spălare, şterge zona axilară cu un tampon îmbibat în soluţie de oţet de mere şi apă.

3. Oţetul de mere poate usca şi înlătura negii. Aplică pe negi un tampon îmbibat în oţet de mere şi fixează-l cu un tifon. Lasă oţetul să acţioneze peste noapte şi îndepărtează-l a două zi dimineaţă.

4. Oţetul de mere poate fi folosit şi pentru înălbirea dinţilor. Amestecă o linguriţă de oţet de mere cu o linguriţă de bicarbonat de sodiu într-un pahar cu apă şi foloseşte soluţia pentru gargară, sau înmoaie periuţă de dinţi în oţet şi bicarbonat şi perie dintîi în mod obişnuit.

 5. Oţetul de mere grăbeşte vindecarea infecţiilor şi inflamatiilor gâtului. Gargară cu soluţie de oţet şi apă calmează rapid disconfortul şi durerea din gât.

6. Grăbeşte vindecarea arsurilor. Tamponează uşor pielea afectată cu o compresă sau un prosop înmuiat în oţet de mere diluat cu apă. Usturimea va ceda rapid, iar zona de arsura se va vindecă mai repede.

7. Vindecă eczemele. Aplică pe zonele cu probleme o compresă înmuiată în oţet de mere diluat cu apă

8. Combină o linguriţă de oţet de mere cu o linguriţă de zeamă de lămâie şi o linguriţă de bicarbonat de sodiu că să prepari o masca facială antirid foarte eficientă.

Autor: clickpentrufemei.ro
Sursa: secretele.com
22.08.2019 Caleidoscop
1807
0

Comentarii 0