Sursa imagine: moldpres.md

Vladimir Țurcan, noul președinte al Curții Constituționale

Magistrații Curții Constituționale l-au ales luni, 19 august, în calitate de președinte al Curţii pe judecătorul Vladimir Ţurcan, comunică MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al Curţii Constituționale, președintele Curţii a fost ales prin vot secret, pentru un termen de trei ani,  după ce pentru candidatura lui a optat majoritatea judecătorilor. În calitate de judecător care va exercita funcțiile președintelui CCM în absența acestuia a fost desemnat magistratul Liuba Şova. 
 
Noii judecători ai Curţii au depus jurământul vineri, 16 august, în faţa Parlamentului, a Preşedintelui Republicii Moldova şi a Consiliului Superior al Magistraturii. Astfel, legislativul i-a numit judecători ai Curții Constituționale pe Vladimir Țurcan și Domnica Manole.
 
Guvernul i-a desemnat în calitate de judecători ai Curții Constituționale pe Liuba Șova și Nicolae Roșca, iar Consiliul Superior al Magistraturii – pe Serghei Țurcan și Eduard Ababii. 
 
Curtea Constituţională este compusă din şase judecători, numiţi pentru un mandat de şase ani. Doi judecători sunt numiţi de Parlament, doi de Guvern şi doi de Consiliul Superior al Magistraturii.
Autor: Moldpres
19.08.2019 Actual
2422
0

Comentarii 0