Sursa imagine: twitter.com

Nouă marinari chinezi şi opt ucraineni, răpiți de pirați în atacuri în largul Camerunului

Nouă marinari chinezi şi opt ucraineni au fost răpiţi joi de piraţi în atacuri vizând două nave comerciale, în apele teritoriale ale Camerunului, în zona Golfului Guineei, au declarat vineri oficiali camerunezi şi Biroul Maritim Internaţional (BMI), cu sediul la Kuala Lumpur, pentru AFP.

”Şaptesperezece chinezi şi ucraineni au fost răpiţi”, a declarat vineri, sub protecţia anonimatului, un reprezentant al autorităţilor maritime din Camerun, precizând că nouă marinari chinezi au fost răpiţi într-un atac asupra navei lor comerciale.
 
Potrivit oficialului camerunez, atacurile ”probabil” au fost comise de către piraţi nigerieni, ”obişnuiţi” ai acestui tip de răpiri, în vederea obţinerii unor răscumpărări, în Golful Guineei - unul dintre cele mai periculoase din lume.
 
În total 17 marinari ”asiatici şi europeni” au fost răpiţi în urma atacării a ”două nave aflate la ancoră” în largul oraşului camerunez Douala, a confirmat pentru AFP Noel Choong, şeful centrului de informaţii despre piraterie în cadrul BMI, cu sediul în capitala malaysiană.
 
Un membru al serviciilor de securitate cameruneze a confirmat informaţia, sub protecţia anonimatului, pentru AFP.
 
”Persoanele răpite sunt marinari civili”, a precizat reprezentantul maritim camerunez, adăugând că cele două nave transportau marfă.
 
După răpiri au fost lansate căutări, de la Douala şi Cotonou, potrivit unei surse cameruneze.
 
Aproximativ 72% dintre răpirile şi 92% dintre luările de ostatici pe mare înregistrate de BMI la nivel mondial au loc în Golful Guineei - şi anume în largul Nigeriei, Guineei, Togo, Benin şi Camerunului.
 
În majoritatea cazurilor, piraţi nigerieni atacă nave şi răpesc marinari, cu scopul de a obţine răscumpărări în schimbul eliberării lor.
Autor: News.ro
17.08.2019 Actual
444
0

Comentarii 0