Sursa imagine: protv.md

Dumitru Robu, propus la funcția de procuror general

Comisia juridică, numiri şi imunităţi a Parlamentului l-a selectat pe procurorul Dumitru Robu candidat pentru funcţia de procuror general interimar, notează trm.md.

Candidatura lui Robu urmează a fi aprobată astăzi de plenul Parlamentului şi transmisă preşedintelui Igor Dodon pentru semnarea decretului de numire în funcţie.
 
La fotoliul de interimar la PG au mai pretins fostul şef PA, Viorel Morari, şeful unităţii de stat de drept la Oficiul OSCE pentru instituţiile democratice şi drepturile omului, Ghenadie Barbă, avocatul Anatolie Istrate şi procurorul în Secţia procurori pentru misiuni speciale în cadrul Procuraturii Generale, Viorel Radetchi.
 
Dumitru Robu este adjunct al procurorului-şef al Procuraturii municipiului Chişinău din februarie 2018, după ce anterior, timp de aproape doi ani a fost procuror anticorupţie. Până la Procuratura Anticorupţie, Dumitru Robu a fost procuror în Secţia combatere trafic de fiinţe umane a Procuraturii Generale şi acuzator de stat în Procuratura transporturi.
 
Dumitru Robu este procurorul în gestiunea căruia, la etapă iniţială, se află dosarul licitaţiei trucate privind amenajarea parcărilor în Chişinău, în care sunt vizaţi fostul primar Dorin Chirtoaca, ex-primarul Nistor Grozavu, omul de afaceri Alexandru Pincevschi, ex-şeful Direcţiei Generale transport Public şi Cai de Comunicaţie Igor Gamretki, fostul consilier municipal Ghenadie Ivascenco şi administratorii a trei firme de parking, Serghei Islentiev (PLS „Parcare”), Alexei Curţi, („Sizif-L”) şi Olga Andriuta (reprezentanta prin procura a „PLS Parcare”).
Autor: trm.md
30.07.2019 Actual
1211
0

Comentarii 0