Sursa imagine: politiacapitalei.md

VIDEO. Recidivist reținut la Chișinău pentru furt

Un bărbat în vârstă de 35 ani, locuitor a capitalei, a fost reținut de ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție Ciocana din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, pentru comiterea unui furt. Polițiștii au fost alertați în seara zilei de 4 iulie, de către proprietarul locuinței în vârstă de 40 ani, comunicând că din ogradă i-au fost sustrase mai multe instrumente.

La fața locului imediat s-a deplasat grupa operativă pentru stabili toate circumstanțele. Ajunși la locul faptei proprietarul a comunicat forțelor de ordine, că a observat că instrumentele electrice lipsesc când s-a întors de la serviciu. Suma prejudiciului constituie 25 000 lei.
 
Astfel, ofițerii de investigație imediat au dispus un șir de acțiuni în stabilirea și identificarea făptașului. Urmare a măsurilor întreprinse la data de 22 iulie, individul a fost reținut și escortat la inspectorat pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vinovăția comunicând că a profitat de lipsa  proprietarilor de acasă, a sărit gardul și din ogradă a sustras instrumentele, după care a părăsit locul faptei, ulterior  bunurile sustrase le-a vândut.
 
Este de menționat că anterior de nenumărate ori a fost cercetat penal pentru infracțiuni analogice pe teritoriul capitalei. Actualmente el este cercetat penal pentru furt, care conform legislației se pedepsește cu amendă în mărime de la 32 500 lei la 67 500 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 4 ani.
 
Autor: HotNews
23.07.2019 Actual
373
0

Comentarii 0