Sursa imagine: anp.gov.md

Ce s-a întâmplat în penitenciarele din R. Moldova în decurs de o săptămână

Săptămâna trecută, în penitenciare a fost înregistrat un număr de 6947 persoane, 59  - persoane eliberate, 44 - reținute și plasate în izolatoarele de urmărire penală, 1065 - încadrate benevol în câmpul muncii.
 
Potrivit planului activităților de educație și asistență psiho-socială, persoanele deținute au beneficiat de 230 ore educative, în baza programelor de schimbare comportamentală și școlarizare. Prezența beneficiarilor la programele educative și psiho-sociale a fost de 2131 persoane.
 
De asemenea, în activitatea Direcției medicale, la spitalul penitenciar Pruncul, pe motiv de sănătate au fost internați și au beneficiat de asistență medicală 40 deținuți, din 11 instituții penitenciare, din cont propriu – 4, totodată fiind efectuate 12 apeluri la 112, pentru asistență medicală de urgență.
 
În scopul contracarării pătrunderii obiectelor interzise în penitenciare, în urma efectuării perchezițiilor, la punctele de control și trecere, angajații sistemului administrației penitenciare au depistat: 4 telefoane mobile, un pachet cu masă vegetală de culoare verde, presupusă a fi narcotice și mai multe accesorii. Persoanele civile reținute au fost predate organelor de poliție.
Autor: HotNews
22.07.2019 Actual
695
0

Comentarii 0