Sursa imagine: border.gov.md

Ilegalități înregistrate la frontiera din nordul Moldovei

Acte falsificate și un lan de cânepă verde, depistate de polițiștii de frontieră din Direcția regională Nord. Incidentele au fost consemnate la sfârșitul săptămânii trecute.

Pe sensul de ieșire din țară, doi cetățeni moldoveni au prezentat la controlul de frontieră asigurări auto Cartea Verde, cu semne clare de falsificare. Primul fals în document a fost identificat în punctul de trecere Briceni, în cadrul formalităților de control asupra mijlocului de transport Ford Transit. La examinarea poliței de asigurare auto, care ar fi eliberată de o companie de asigurări din Franța, s-au observat un șir de elemente neveridice și anume: inscripțiile neautentice, greșeli gramaticale, lipsa informației în bazele de date.  Cel de-al doilea fals în asigurare auto Cartea Verde, care ar fi emisă de autoritățile competente ale Ucrainei, a fost depistat în punctul de trecere Otaci. În timpul controlului de frontieră, asigurarea auto prezentată pentru Wolkswagen Passat, înmatriculat în Federația Rusă, a fost supusă verificărilor suplimentare cu ajutorul tehnicii speciale. În rezultat, polițiștii de frontieră au stabilit că blancul Cărții Verzi nu are semnele de protecție. Ba mai mult, după verificarea documentului în bazele de date s-a constatat că acesta aparține altui mijloc de transport.
În ambele cazuri, asigurările auto internaționale au fost ridicate și transmise către expertiza tehnico-judiciară. Totodată, polițiștii de frontieră continuă cercetările în vederea stabilirii existenței sau inexistenței unei bănuieli rezonabile cu privire la săvârșirea vreunei infracțiuni sau contravenții.
 
În weekendul trecut, angajații Sectorului Poliției de Frontieră Ocnița au desfășurat verificări în zona de responsabilitate, conform unei informații operative și acțiunilor inițiate în cadul Operațiunii „MAC-2019”. Astfel, la 200 metri de linia de frontieră cu Ucraina,  mai exact pe direcția localităților Naslavcea-Leadova, s-au descoperit parcele de teren cu cânepă verde. Plantele creșteau pe o suprafață de 20 m2 și atingeau o înălțime de 150 cm. Din primele cercetări s-a stabilit că plantele nu erau îngrijite, acestea erau răspândite haotic prin tufișuri și alte soiuri de plante sălbatice. Cânepa a fost colectată în saci și depozitată la sediul SPF Ocnița, până la luarea unei decizii privind nimicirea acesteia.
 
Autor: HotNews
15.07.2019 Actual
247
0

Comentarii 0