Sursa imagine: ap.org

Mark Zuckerberg consideră guvernul SUA vinovat de amestecul străin în alegerile de după 2016

Fondatorul şi managerul general al Facebook, Mark Zuckerberg, a apreciat miercuri că reacţia slabă a guvernului american la amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale din SUA, din 2016, a inspirat şi alte state să acţioneze pentru influenţarea rezultatelor unor scrutinuri, transmite DPA, potrivit Agerpres.

"Ca firmă privată, noi nu dispunem de instrumentele pentru a opri guvernul Rusiei. Ne putem apăra cât mai bine, dar guvernul nostru este cel care are instrumentele pentru a face presiuni asupra Rusiei, nu noi", a spus Zuckerberg la Festivalul Ideilor de la Aspen, în statul Colorado.
 
"După 2016, când guvernul nu a luat niciun fel de contramăsuri, s-a trimis lumii semnalul că la noi e deschis", a arătat şeful Facebook, adăugând că reţeaua sa a observat ulterior o creştere a activităţii Iranului şi a altor ţări.
 
"Am intensificat masiv latura securităţii", a susţinut Zuckerberg, însă "nu putem face mare lucru singuri pentru a modifica motivaţiile statelor naţionale de a acţiona". El a afirmat că Facebook a luat măsuri pentru a împiedica amestecul actorilor statali în alegeri din întreaga lume, dar deciziile privind natura acceptabilă a campaniilor nu trebuie să fie luate de o companie privată.
 
Reţeaua Facebook a fost criticată pentru că a permis unor troli susţinuţi de Rusia să difuzeze reclame cu scopul de a influenţa alegerile din SUA din 2016, precum şi pentru scandalul colectării de date de către Cambridge Analytica.
Autor: Agerpres
28.06.2019 Actual
536
0

Comentarii 0